Translate

lördag 2 juni 2012

Vad döljer nyateister bakom sina masker?

Länge har jag funderat på varför nyateister är maskerade och "anonyma" genom sina alias, på bloggar och hemsidor. Jag själv, och flera i min bekantskapskrets har blivit förtalade av dessa nyateister som tror sig veta sanningen om världen och känner att de har som livsuppgift att leka åsiktspoliser, genom att trycka ner oliktänkande genom förtal och förnedring. Det finns dock ett fåtal som öppet går ut med sin riktiga identitet, och även om de fortfarande kränker oliktänkande, gör de det på ett öppet och "ärligt" sätt, genom att visa vilka de är och vad de står för. Nämnda nyateister är inte heller de som är de grövsta i sina smutskastningskampanjer (om de ens har några). Den värsta sorten är de som skriver mycket kränkande saker bakom ett alias där de stoltserar på sina hemsidor och bloggar, maskerade eller med en bild som de tycker stämmer in på deras "korståg" som består av att "förinta" alla "flummare och hitte-på-landet". Dessa maskerade nyateister snålar inte med förlöjligande benämningar på sina offer och det de skriver är ofta på gränsen till att kunna polisanmälas som förtal.

Men det jag har funderat över är varför dessa åsiktspoliser är maskerade? Jag har kommit fram till ett par möjliga förklaringar som jag vill dela med mig av:

- Är de själv medvetna om att de skriver så fula personangrepp att de skulle kunna åtalas för det - och därför är "anonyma" på sina sidor?

-Eller är det för att de vet att deras egen mamma troligtvis skulle falla i tårar över vilken liten ondskefull  krabat hon har uppfostrat - om hon fick reda på vad som skrivits.

-Kanske är det så att deras arbetskompisar skulle ta avstånd från dem om de visste om deras fula angreppskampanjer som de satt hemma och lurade på i sina ensliga skrubbar?

- Har de dålig självkänsla på grund av att de kanske inte har ett utseende som skulle kunna kallas "vackert" i det västerländska samhället; och därför döljer sig genom maskering. Det skulle isf rent psykologiskt förklara deras hat och aggression.

- Är de bara fega?

Mitt råd till er maskerade nyateister som läser det här är: KASTA MASKEN, SLÄNG UPP DÖRREN OCH KOM UT UR GARDEROBEN, OCH IN I VERKLIGHETEN. VAR INTE RÄDD! DET KOMMER ATT GÅ BRA... OCH GÖR DET INTE DET SÅ KÄNNER JAG FLERA "LIVSVÄGLEDARE" SOM KAN HJÄLPA DIG.

Jag vill avsluta med att ge er maskerade nyateister några ord som ni nog behöver tänka på ofta (inspirerat av de nyandliga människornas livsfilosofi): Kärlek och ljus lilla maskerade nyateist, kärlek och ljus ;)

7 kommentarer:

 1. Sant..Jag har funderat ibland om anti rasister och andra demostranter i sverige samlas som humanister och åsikts poliser....Jag menar vad är inte mer hedervärt än att vara antirasist...Varför då maskeringen?????

  SvaraRadera
 2. Vilka nyateister är det du talar om? Är det verkligen vanligare att nyateister är anonyma på internet än andra grupper? (det verkar som jag ser det förekomma överallt)

  De nyateister jag känner till är öppna med sina identiteter med ett par undantag. Det kan finnas flera anledningar än de du uppger till att vara anonym.

  SvaraRadera
 3. En av dom anledningar sk. nyateister vill vara anonyma kanske beror på personer som din kompis Börje Peratt ringer till deras arbetsgivare. Eller en annan av dina kompisar Torbjörn Sassersson hänger ut dom med namn och bild på en av sina många hemsidor.

  SvaraRadera
 4. Jag har ingen hemlig identitet (är extremt lättgooglad). När jag vågade kritisera Börje Peratt, svarade han med att skriva till mitt jobb. Nu tyckte jag visserligen att det var hysteriskt roligt, men andra kanske finner det mindre lustigt att få en potentiell galning efter sig.

  http://faktoider.blogspot.se/2012/01/galningar-12-terry-evans-vanner.html

  Att skeptiker som skriver anonymt för att de är fula var en intressant tanke, måste jag säga. Inte minst för att du tycker att den är värd att dela med dig av.

  SvaraRadera
 5. Jan Banan, jag är inte vän med Börje Peratt. Underligt påstående i sammanhanget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, inte kompisar. Låter bekant bättre? Tänkte på att du är/var medlem i Humanism & kunskap där han är en av ledargestalterna:
   http://humanismkunskap.org/humanismen/humanismens-vardegrund/

   Och att du gillade hans artikel i SvD Oponion på Facebook: http://uploads.ifokus.se/uploads/43c/43c6b40e38c7c15180181b41a80f261a/sara-d.jpg

   Du har tidigare fått beskrivits för dig om dessa tvås grova trakasserier innan denna tråd skrevs. Men ändå undrar du varför vissa föredrar att vara anonyma:
   http://skepticism.ifokus.se/discussions/4f538a3288f47220b800901b-religionsvetare-utan-susning

   Men vad vet jag, kanske är jag för ful.

   Radera
 6. Det du Jan Banan kallar trakasserier är mycket överdrivet och tagit ur sitt sammanhang, något ni är mycket bra på. Vad jag kunnat läsa mig till handlade det om att BP genomförde normal sedvanlig research och han frågade två arbetsgivare om de ställde sig bakom de trakasserier som två killar i ett större mobbgäng gjort sig skyldiga till. Så kasta inte sten i glashus. Förföljare behöver läxas upp.

  SvaraRadera