Translate

torsdag 29 november 2012

Varning för julkalendern! - Du kan utveckla spiritism och ockultism

SVT har utsetts till "Den Ondes Hantlangare" av den katolska prästen Zbigniew Golebiewski. Anledningen är att årets julkalender "Mysteriet på Greveborg - Grevens återkomst", handlar om ett hemsökelser och spöken.

Jag blir rätt rätt upprörd när mycket kristna personer, uttalar sig nedsättande om andra trosuppfattningar, som i det här fallet, där Golebiewski pratar om spiritism och ockultism som att det vore en fruktansvärd sjukdom!

Låt mig då upplysa Golebiewski (och alla andra kristna som tycker att julkalendern är fruktansvärd), att denna "sjukdom" som här kallas spiritism, har funnits väldigt mycket längre än kristendomen...Kristendomen har "bara" funnits i ca 2000 år, och tron på andar och en möjlig andekontakt - har funnits i urminnes tider, i alla kulturer - och finns även idag. Trots att tron på andar flitigt har motarbetats starkt av kristendomen (men även av andra) har den överlevt - och kommer troligtvis överleva många många år till. För när målet för dyrkan växlar mellan olika gudar, finns tron på andar kvar - som en obruten tradition.

De sista åren har vi i Sverige sett en renässans gällande tron på andar - en "nyspiritism", vilket även julkalenderns tema om spöken och hemsökelser vittnar om.

Så, då funderar jag helt stilla - vad är Golebiewski rädd för?... egentligen?

Är det att "The most evil one" ska locka svenska barn (och vuxna) i fördärvet?

Kan det vara att han har sett hur kyrkan har förlorat sin makt i Sverige, och vill vidhålla makten genom skrämselpropaganda?

Eller är han själv rädd för spöken?

Jag tänker i alla fall se årets julkalender - och kommer med stor glädje att notera alla barn som kommer att önskar sig ett ouija-bräde i julklapp!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar